Unitat del valencianisme cívic i cultural en els Premis Senyera de Plataforma Valencianista

0

La cerimònia d’aniversari i entrega dels Premis Senyera 2017 de la Plataforma Valencianista, que tingué lloc el dissabte en el restaurant Canyamel de El Palmar, estigué marcada per una unitat sense fisures de totes les entitats cíviques i culturals valencianistes.

Més de 120 persones fruïren el passat dissabte en el dinar d’aniversari i entrega dels Premis Senyera 2017 de Plataforma Valencianista PLV, acte en el qual imperà una concòrdia i una comunió d’interessos sense parangó en els últims anys per a totes les entitats cíviques i culturals valencianistes.

Transcrivim el discurs del president de Plataforma Valencianista, Alex Esteve, que pronuncià a l’inici de l’acte:

Mil gràcies a tots els assistents per la vostra assistència. En especial als presidents d´entitats, partits politics presents i adherits i escritors i empreses colaboradores en la rifa del final de dinar:
– Ilustres Regidors del Partit Popular de Meliana, Pobla de Vallbona, Zarra…
– Secció de Llengua de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana RACV, Director Voro López i Verdejo
– Lo Rat Penat, president Enric Esteve.
– Ateneu Mercantil de Valéncia.
– Patronat de la RACV, Eliseu Puig
– Associació d´Escritors en Llengua Valenciana AELLVA. Aureli López i Vicent Ramón Calatayud
– Foment de les Lletres Valencianes-Oronella. Ricart Folgado, Òscar Rueda.
– Observatori de la Llengua Valenciana.
– Grup d´Acció Valencianista GAV, president Pepe Alba.
– Junts Front a la AVL, Jose Manuel Ricart Lumbreras.
– Casal Bernat i Baldoví
– Poble Democràtic-Coalició En Positiu, Agustí Zacarés
– Renovació Política
– VOX Valencia, president Jose Maria Llanos
– Som Valencians, Jaume Hurtado
– Círcul Cívic Valencià CCV, Jorge García
– Peña Valencianista CurvaNord.
– Penya Valencianista Yomus.
– Diari Digital Valéncia Oberta
– Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano, Josep Esteve Rico i Sogorb
– Germania Valenciana
– Renovació Cultural Valenciana.
– Moviment Social Torres Blaves
– Joventuts de Lo Rat Penat, president Francesc J.Martínez
– Associació Amics de Vicent González Lizondo, Vicent González-Lizondo Sánchez
– Productes i merchandising LO NOSTRE.ES, director Pablo Vera
– Editorial Mosseguello.
– Productes valencians TotCV.com, Olga i Manuel.
– Taronges Antonio Tarazona
– Zeladors del Regne de Valéncia, Miguel Benzal
– Orden poético-literaria Juan Benito, Excm.Joan Benet
– Revista Llum i Claritat, Inés Guijarro.
– Torrons Agut de Benlloch
– Juan García Sentandreu

Impressionant vore com hem sobrepassat el centenar d´assistents en el Dinar d´Aniversari de hui. ENHORABONA als premiats, Voro López i Rico Sogorb del GCI, el PREMI SENYERA és sobretot una gran espenta per a que continueu defenent en més ganes i força si cap lo valencià i la llengua valenciana. Amic, Voro, mantingau-vos ferms davant de la OPA hostil llançada per la AVL i no permetau que el Decà Martínez Roda agenolle i acabe per vendre la RACV al catalanisme. Amic Rico, gràcies especials per tota la faena i esforç que realiseu el Grup Cultural Ilicità des d´Elig en defensa de lo valencià . Més gent com vosatros fa falta. ENHORABONA també.

Anem a més, germans, ací venim a carregar-nos les piles i a eixir per eixa porta en l´idea de que seguim actius i que cap antivalencià conseguirà derrotar-nos. En esta lluita, no podem parar ni donar un pas arrere, i si el donem que siga per a agarrar impuls. Des de PLV seguirem denunciant totes i cada unes de les agressions a lo valencià com venim fent-ho tots els dies, vinguen d´a on vinguen estes, siga el tripartit, siga la AVL… remarcant nostra independència com a entitat cultural i cívica, i serem l´altaveu i l´espenta necessària per a animar al nostre poble a que comence a canviar les coses. Anem preparant-nos també per a la pròxima V Fira del Valencianisme de finals del mes de maig, promet ser la millor en tots els sentits. I és que tenim més força de lo que nos imaginem, sols hem de fer algo senzill, creure en nostres possibilitats i DESPERTAR, alçar la veu contra el JINGOISME antivalencià.

JINGOISMO (en castellà): Se denomina jingoísmo al nacionalismo exaltado partidario de la expansión violenta sobre otras naciones. Se trata de una forma de imperialismo, en la forma de PATRIOTERIA EXTREMA que justifica una política exterior agresiva.

Comencem a usar esta definició més que acertada per a tot aquell que ataca nostra identitat. I sobretot despertem ad aquells valencians que encara continuen dormits o hipnotisats i que per desgràcia són la majoria en esta terra. Llegiu lo que posa en el cartell de la nostra entitat: una força que sabem que tenim i en ella, mai serem derrotats. Posem-la en pràctica, per Valéncia i lo valencià sempre. Lluitem per la veritat. Desmontem-los la mentira.

Respongam totes i cada una de les agressions a l´identitat valenciana en la força de la raó. Moltes gràcies i VIXCA VALÉNCIA.

Els Premis Senyera 2017 recaigueren en Voro López i Verdejo, director de la Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes de la RACV, per la seua resistència als embats del catalanisme institucional i a la deriva en favor del catalanisme auspiciat per la AVL i els poders públics per part del decà de l’entitat, Federico Martínez Roda, i en el Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano d’Elig, un bastió de l’ilicitanisme i del valencianisme en el sur del Regne, el qual fon replegat pel seu president Josep Esteve Rico i Sogorb.

 

Comments

comments

Comparte.