El Grup d’Acció Valencianista exigix que la nova RTVV respecte el valencià

0

Davant les informacions públiques dels últims dies, en lo que tot apunta a que el nou canal de televisió públic valencià serà un ent de difusió del catalanisme en terres valencianes, el GAV ha volgut mostrar el seu rebuig a esta actitut dels polítics valencians, que arraconen en estes accions la cultura i l’idioma dels valencians.

El GAV, entitat cultural defensora de la personalitat, l’identitat i la llengua valenciana des de 1977, demana a la nova directora de l’ent audiovisual públic valencià Ampar Marco que la normativa ortogràfica i fonètica utilisada en el nou canal autonòmic siga la coneguda com Normes d’El Puig, normativa 100% valenciana, la natural dels valencianoparlants i l’única que rebuja veus forànies que s’intenten impondre als valencians sense fonament històric o llingüístic, justament al contrari que la normativa que propugna l’Academia Valenciana de la Llengua (AVL), o inclús les directrius de la DGPL, molt més alienants encara.

Per atra banda, en el seu comunicat, el GAV ha destacat que “en una directora manifestament catalanista i dubtosament elegida, quan el propi nom del canal autonòmic vé copiat d’un lema de l’independentisme català, per una agència de publicitat radicada en Barcelona, són motius més que suficients per a que els valencians tingam desconfiança en els mensàgens distorsionats i partidistes de les futures emissions del nou canal”.

“Des del GAV pensem que serà un canal per afavorir el tripartit catalaniste i suplantar, encara més, la llengua valenciana, com en l’ultima etapa de Canal 9 on el tripartit es va fer amo i senyor dels continguts, degut als descontents treballadors del canal, en la mateixa que llínia que el PP feu tots els anys anteriors, desenrollant una televisió partidista i sectària”, afirma l’entitat valencianista en el seu comunicat.

L’emissió del comunicat ha estat acompanyada pel desplegament d’una gran pancarta en les immediacions de les instalacions de l’antiga Canal 9 (Burjassot), en la que se podia llegir “volem una RTVV en valencià ¡Normes d’El Puig!”, demanant aixina públicament una nova RTVV de calitat, pública i en autèntica llengua valenciana.

Comments

comments

Comparte.