La RACV celebra el 2 de març el Dia de la Llengua i Cultura Valencianes

1

La Real Academia de Cultura Valenciana celebra el dia 2 de març el XXIX Dia de la Llengua i de la Cultura Valencianes, en el qual es conmemora la mort d’Ausias March.

Per mig del següent escrit ha destacat que enguany faran referència i recordaran a dos ilustres acadèmics, en el 150 aniversari del seu naiximent en Valéncia ciutat.

PROGRAMA

DIJOUS, DIA 2 DE MARÇ DE 2017
A les 18:00 h.

Missa en l’Altar Major de la Sèu de Valéncia, en memòria d’Ausias March i dels Acadèmics i escritors valencians difunts.Ofrena de llorer sobre la llosa sepulcral del poeta (Porta romànica de la Catedral).

A les 19:00 h.

En el Saló del Consolat del Mar de la Llonja de Valéncia (entrada pel Carrer de la Llonja, núm. 2).

Informe de treballs i proyectes de la Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes de la RACV, pel Director de la Secció.

Semblança de Vicent Blasco Ibáñez des dels aspectes més desconeguts de la seua valencianitat idiomàtica. Per En Fernando Millán. President de la Fundació Blasco Ibáñez.

Presentació, en Llengua Valenciana de l’obra “Arròs i tartana”, per N’Òscar Rueda Pitarque, Agregat Colaborador de la Secció.

Semblança de Josep Sanchis Sivera des de la pròpia recopilació, divulgació i mestrage de l’història, tant en valencià com en castellà. Per En Daniel Sala. Vicedecà de la RACV i Membre de la Secció.

Tancament de l’acte per l’Ilustríssim Sr. En Daniel Sala Giner. Vicedecà de la RACV.

Josep Sanchis Sivera. 5.01.1867. Canonge. Catedràtic d’Història. Decà de la RACV 1927-1937

Vicent Blasco Ibáñez. 29.01.1867. Escritor universal, impulsor de la novela valenciana.

Comments

comments

Comparte.

1 comentario

  1. Pingback: Anónimo