Ya està be d’humiliacions

0

Les dos paraules que definixen la conducta de l’actual cap del govern espanyol i dels representants valencians en les institucions eixecutives i llegislatives davant de l publicació dels Presuposts Generals de l’Estat (PGE) és: “impresentable” i “desvergonyida”.

Si analisem la situació des de un punt de vista objectiu, sense caure, sempre que siga possible, en la desassossegant situació de humiliació en la que nos sentim tots el valencians de be, els Presuposts Generals de l’Estat (PGE) nos menyspreen.

En primer lloc, el repartiment econòmic per part del govern central a les distintes comunitats autònomes que conformen l’estat espanyol, ha de basar-se en els principis de justícia i equitat, tenint en conte que poden existir comprensibles subjectivitats a l’hora de valorar les necessitat de cadascú d’estos territoris. El problema, i per això la nostra indignació, és que eixa subjectivitat sempre perjudica i posterga les necessitats vitals dels valencians en matèria de finançació i infraestructures. La nostra ya obsoleta Constitució no fa ni el més mínim comentari de cóm s’han de repartir els diners de tots els espanyol. Per a ajudar a repartir este montant baix criteris de racionalitat tenim la possibilitat de vore si el percentage dels diners que nos corresponen eln els PGE s’aproxima al 11%, percentage de la població valenciana dins d’esta gran Espanya, ¿no seria llògic que alguna volta les institucions valencianes reberen esta cantitat percentual? ¿Per qué mai l’hem rebuda? ¿Per qué ni els socialistes ni els populars valencians han reclamat mai estes cantitats quan els seus han governat en Madrit?

Est és el motiu pel qual Zapatero aprovà l’actual sistema que nos infrafinança i també és el motiu pel qual per al Sr. Mariano Rajoy, li pareix prou donar-nos un 5%. Esta sifra nos fica a la coa de tot l’estat en una cantitat de 119 € per habitant. Si comparem esta finançació per habitant en la que reben atres territoris podem vore com Galícia rep 342 € per habitant, tenint una població que nos arriba al 6% estatal. No pense el llector que no hem considerat la presència d’atres criteris a l’hora d’establir este repartiment autonòmic dels presuposts, com pot ser el percentage de població desocupada pero és que dona la casualitat de que en el quart trimestre de l’any 2016, en la Comunitat Valenciana este percentage ha segut del 19’2% i en Galícia, per mantindre la mateixa referència comparativa, del 16’3%.

Els valencians no oblidem, encara que el Sr Rajoy sí ho fa, que el teixit econòmic valencià, en este moment, i per culpa sense cap de dubte de la nefasta gestió dels nostres governants, es troba totalment afonat totalment. Gràcies a la suprema incompetència dels seus gestors, nos quedàrem sense entitats bancàries pròpies de capital merament valencià. Actualment únicament Caixa Ontinyent i Caixa Popular sostenen, des de la seua humiltat, este sistema financer propi . Açò ha favorit que els abans dinàmics polígons industrials valencians, escampats a lo llarc del nostre territori, siguen hui perfectes escenaris de películes del Far West.

Despuix de tota esta informació, insistixc “objectiva”, les preguntes són: ¿Per qué? ¿Qué fan els nostres representants per a defendre verdaderament lo nostre en Madrit? ¿Va a reaccionar la nostra societat valenciana?

Les respostes, per molt que nos pesen són: per afonar no a soles la nostra cultura, la nostra història, o la nostra llengua, sino també per a afonar-nos econòmicament, per abocar-nos a la desaparició més absoluta.

Mentrimentres els nostres polítics, en clara connivència en estos ideals, recolzen este plantejament en la realitat, manipulant i tractant d’enganyar descaradament al nostre poble valencià en paraules que més tart són substituïdes per pactes que nos releguen a ciutadans de segona i moneda de canvi; nosatres, la societat valenciana, ha d’eixir al carrer cohesionada per a reclamar lo que en justícia nos pertoca.

Hem perdut casi 300 millons d’euros, diferència entre els PGE de 2017 i del 2017, a lo que s’ha d’afegir les promeses incomplides: el vital corredor mediterràneu que deuria haver-se acabat en 2015 i que ara pareix se retarda a 2020, o la nula sensibilitat en el Dret civil Valencià, derogat de forma que s’anula la nostra realitat jurídica valenciana en matèria de llegislació pròpia.

¡¡¡Valencians ya arribat l’hora de ser dignes de ser valencians, demanem lo que per llei és nostre!!! Per este motiu hem creat, per a rets socials, el hastag #esperitdevinatea per a, com el bon jurat naixcut en Morella, reclamar la dignitat que mai haguérem d’haver permés que se nos arrebatara.

MIQUELO GARCIA MALDONADO
COALICIÓ EN POSITIU

Comments

comments

Comparte.