La nimia capacitat de convocatòria de les trobades catalanistes d’Escola Valenciana

0

El passat dissabte 20 de Maig es va celebrar en Manises la XXX edicio de les Trobades d’Escola Valenciana.

Llegint la crònica que firma Marina Falcó en el periòdic Levante, on parla que acodiren 25.000 persones (fins ara la norma era dir -allà on anaven- que eren 30.000 persones), crec que la màquina de calcular els ha fallat: ompliren a soles l’avinguda de Blasco Ibanyez i un tros de Guillermo de Osma.

Si Manises té una població de 28.000 o 29.000 habitants, vol dir que tot el poble tenia que haver estat en el carrer, des de La Presa o La Mallà, fins al final del carrer de Valéncia, on es junten Manises i Quart, i no és aixina. Com a molt -tirant per damunt, i contant en els que havien vingut de fora a estar en les taules, treballadors que havien montat l’escenari, les taules, la zona de jocs per als chiquets, etc-, no passarien de 2.000 persones.

Lo rellevant es que per a 6 hores, des de que va començar fins a les 00h que va acabar, l’Ajuntament de Manises ha destinat 50.000 € (mes de 8.000.000 millons de pessetes, cada hora ix a 8.300 €., 1.800.000.pts.), del presupost de tots els manisers, i tot per adoctrinar i donar consignes parcials i partidistes sobre l’educació als mes menuts i vulnerables: els chiquets.

Els responsables d’Escola Valenciana i de Cultura de l’Ajuntament de Manises estaven satisfets de l’acte, reivindicant que tots tenien que demanar una escola pública i en valencià, lo que no diuen es que no és valencià lo que ells propugnen, és l’eufemisme que utilisen per a no dir-li clar i ras a la societat lo que realment és: català. No tenen vostés més que mirar els llibres de text que ensenyen en les escoles. Sobre la pública, ¿qué passa? ¿No es pot anar a una escola concertada o privada? Puix sí consta l’assistència de directors de coleges concertats de l’àrea de l’Horta.

Espere que les comissions de les festes -de tot tipo- que es fan en Manises prenguen nota i li reclamen a l’Ajuntament la mateixa vara de medir, i no s’amaguen en l’indecisió i no fer-se de mal voler en el poder dels que hui manen en el Consistori de la Ciutat.

Pepe Esteve, Manises

Comments

comments

Comparte.